Thursday 26 april 2018
logo 239x150headerpng 300x152

Projecten

Bekijk deze mooie sfeerbeelden van de MS vs. Mont Ventoux Challenge

 

 

Bekijk het inspirerende interview met haar hieronder

 

 

Personen met Multiple Sclerose, familie, vrienden, collega’s, sympathisanten en sponsors die samen wandelen om Multiple Sclerose in de aandacht te brengen op een aangenaam familie evenement met prettige randanimatie = Walk for MS.

Het parcours, de Lierse Vesten, is een uitgelezen plaats en ook voor rolstoelgebruikers toegankelijk.

De vzw’s Move to Sport en MS-Liga Vlaanderen slaan opnieuw de handen in elkaar voor de vijfde editie: “6th Walk for MS” op zaterdag 13 mei 2017. 

Voor meer informatie kan je steeds een bezoekje brengen aan onze website : www.walkforms.be.

Wil je inschrijven voor de wandeling dan kan dit online op de website of klik HIER om onmiddellijk naar het inschrijvingsformulier te gaan.

Heb je interesse om samen met ons de Mt Ventoux te beklimmen als persoon met MS of als begeleider?
Contacteer dan:

www.movetosport.be
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Download de PDF met meer info HIER

Sponsors van de MSvs.MontVentoux Challenge

teva 400x300 biogen 400x300 sanofi 400x300 adlon 400x300 aminolabs 400x300 beko 400x300 bwt 400x300 Lafuma 400x300 laon 400x300 Van Houdt 400x300 Osk-Ar 400x300
stappenvoorMS finish

Mil en Pat vertrokken op 1 mei 2016 vanuit Grobbendonk naar Santiago de Compostella. Na een tocht van 2400 km kwamen zij daar eind juli 2016 aan. Hun tocht bracht het fantastische bedrag van 17.011€ voor Move to Sport vzw.

Bedankt Mil en Pat voor dit prachtig initiatief!

stappenvoormMS flyer"Stappen voor MS"  is een initiatief van Mil Peeters en Patrick Roelants om hun wandeling naar Santiago De Compostella in 2016 te volbrengen t.v.v. personen met MS en VZW MovetoSport. Mil en Patrick vertrekken op 01/05/2016 - De Volle Vaart Grobbendonk - 11.00 uur.

Voor meer informatie surf naar www.stappenvoorms.be.

Steun de personen met MS door de wandelkilometers van Mil en Patrick te sponsoren.
Inschrijving en betaling vooraf aan 5 euro/km. Gebruik hiervoor het sponsorformulier, dat je HIER kan downloaden, of onderstaand online formulier!

Beste collega therapeut, bewegingscoach,
Beste persoon met MS

De vzw Move To Sport organiseert, u welbekend, al jaren opleidingsdagen en workshops omtrent sporten en bewegen bij personen met MS (pmMS). Daarnaast zijn er evenementen om de zichtbaarheid van het thema te vergroten bij het grote publiek (jaarlijkse WalkforMS te Lier), en inspirerende projecten zoals de trektochten naar Machu Picchu (Peru) en Petra (Jordanië). De voorbije jaren werden hier ook wetenschappelijke artikels over geschreven, die u bij ons kan opvragen.(1-4)

Voor 2015 willen we een ambitieus ‘start-to-run 5km’ project uitvoeren. Daarvoor is de organisatie op zoek naar gemotiveerde pmMS die onder wetenschappelijke begeleiding een start-to-run trainingsprogramma van 12 weken willen volgen met als einddoel 5 kilometer te kunnen lopen. Na het afnemen van een inspanningstest bij de start van de trainingsperiode wordt een individueel trainingsprogramma uitgewerkt dat thuis uitgevoerd kan worden. Op het einde van de trainingsperiode wordt opnieuw een inspanningstest gepland om na te gaan of de fysieke fitheid verbeterd is. Hiernaast worden voor en na het trainingsprogramma metingen voorzien omtrent het wandelpatroon, dubbeltaken (bijvoorbeeld wandelen en luisteren) en andere parameters. De trainingsbegeleiding en de metingen gebeuren onder begeleiding van een Move To Sport-bewegingscoach in samenwerking met onderzoekers van de Universiteit Hasselt.

Wie kan deelnemen?

Concreet zijn we op zoek naar gemotiveerde personen met MS (PmMS) die momenteel niet in staat zijn om 5 kilometer te lopen, maar waarvan u wel denkt dat ze het zouden kunnen mits een ruime trainingsperiode. De PmMS moet momenteel wel in staat zijn om 5 kilometer te wandelen zonder hulpmiddel en rustpauzes.

Wanneer?

Omwille van wetenschappelijke redenen, worden twee trainingsgroepen voorzien, die 5km lopen tijdens de Antwerp 10 Miles op 26 april 2015 (eerste metingen in Januari, trainen in Februari-April), of tijdens een publieke loopwedstrijd tijdens Dwars door Hasselt op 11 Oktober 2015 (eerste metingen in Januari of Februari training in Juni-September). Dit wordt, na screening, bepaald per loting.

Indien u iemand denkt te kennen die in aanmerking komt voor deze studie, gelieve hem/haar dan te informeren over dit initiatief en zijn/haar contactgegevens door te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Vermeld in uw mail zeker de volgende gegevens:

 • Naam
 • Geslacht
 • Leeftijd
 • Woonplaats
 • Aantal jaren MS
 • Mailadres en/of telefoonnummer
 • Naam en telefoonnummer van primaire zorgverlener (kinesitherapeut)
 • Aan welk infomoment u kan deelnemen

Geïnteresseerden kunnen meer informatie verkrijgen over het project via mail of tijdens het infomoment dat wordt georganiseerd op op zaterdag 17 Januari 2014 om 14h te Kontich, Fit Up (fitness en kinesitherapiecentrum), Mechelsesteenweg 269.

Tijdens dit infomoment wordt toelichting gegeven over de studie en vindt er een gezamenlijke wandeling van 5km plaats. Aansluitend is er verdere mogelijkheid tot vragen.

Verdere praktische informatie zal via e-mail aan alle geïnteresseerden worden bezorgd.

Sportieve groeten,

Het Move To Sport team

Paul Van Asch, voorzitter
Peter Feys & Bert op ’t Eijnde, secretaris en penningmeester alsook onderzoekers
Florian Van Halewyck, bewegingscoach en onderzoeker
Inez Wens, onderzoekster
 

Artikels van Move To Sport:

 1. Impact of a 5-day expedition to machu picchu on persons with multiple sclerosis.
  D'hooghe MB, Feys P, Deltour S, Van dP, I, De MJ, Kos D, et al.
  MultSclerInt. 2014;2014:761210.
 2. "Move to sport" in Belgium: an organisational model to facilitate skilled guidance of persons with MS during exercise and sport in the community.
  Van Asch P, Tytgat K, de groote L, Eijnde BO, Feys P.
  192014. p. 56-60.
 3. Effects of an 1-day education program on physical functioning, activity and quality of life in community living persons with multiple sclerosis.
  Feys P, Tytgat K, Gijbels D, de GL, Baert I, Van AP.
  NeuroRehabilitation. 2013.
 4. Kinesitherapie in een vroeg stadium van MS.
  Feys P, Van Asch P.
  Jaarboek voor Kinesitherapie. 2006:117-22.

9 Vlaamse personen met MS en hun begeleiders trekken dagen door de Wadi Rum woestijn, leven als echte bedoeïenen, slapen onder de sterrenhemel om nadien de magische verborgen stad Petra te exploreren.
Een nieuw project waarbij we geld inzamelen voor een schooltje in Catacaos, een dorp in het noorden van Peru, te ondersteunen en de ziekte Multiple Sclerose blijvend onder de aandacht brengen.

De tocht is lang en vol met hindernissen!

Bezoek de website voor meer informatie : www.mspetra2014.be.

Beleef samen met uw familie, vrienden en sympathisanten een unieke dag in een van de mooiste natuurgebieden van Vlaanderen!

Een dag voor en door de MS-gemeenschap met aangepaste activiteiten voor jong en oud, ontspanning, animatie & informatie…

Deze familiedagen worden op 2 locaties op 2 verschillende dagen georganiseerd om verplaatsingen te beperken.

 • 1 juni 2013 : familiedag in Het Vinne te Zoutleeuw
 • 21 september 2013 : familiedag in het Domein Puyenbroek te Wachtebeke


Op onderstaande link vindt u meer informatie, het programma en inschrijvingsformulier voor de familiedag in Het Vinne!
De informatie voor de familiedag van 21 september volgt later.

Info familiedag Het Vinne te Zoutleeuw op 1 juni 2013

Op zoek naar een leuke activiteit? Zin in een actievere levensstijl? Of nood aan een daguitstap met familie? Kom dan zeker op zaterdag 28 mei naar de MS-bewegingsdag, georganiseerd door To Walk Again vzw en MS-Liga Vlaanderen vzw, in samenwerking met Move to Sport.

Van 10 uur tot 16 uur overtuigen wij u in het nieuwe sportcomplex ‘de Mixx’ in Herselt dat sporten uw gezondheid voelbaar verbetert. In de voormiddag vindt er een informatiesessie plaats over ‘sporten en bewegen met MS’. In de namiddag  krijgt u de kans om drie verschillende sporten te beoefenen onder deskundige begeleiding. U kunt kiezen tussen tai chi, matcurling, handbiken, zumba en boogschieten.

Sportervaren of niet, noteer zaterdag 28 mei alvast in uw agenda en schrijf u nu in via www.sporta.be/towalkagain of www.ms-vlaanderen.be of www.movetosport.be.


Klik HIER om de flyer van de bewegingsdag te bekijken!

 

 

 

­