Monday 24 juni 2024
logo 239x150headerpng 300x152

 

Jaarlijks organiseert MSIF (MS International Federation), de wereldkoepel van de MS verenigingen, eind mei de Wereld MS-Dag. Dit jaar organiseert de Belgische Nationale MS-Liga, als enige vertegenwoordiger vanuit België, die Wereld MS-Dag op woensdag 29 mei.

logo w500In Vlaanderen nemen MS-Liga Vlaanderen samen met Move to Sport het initiatief om op 29 mei in het Zuiderpershuis te Antwerpen een evenement te organiseren, waarvan u het programma bijgaand vindt.

Het thema wereldwijd van de Wereld MS-Dag is ‘de onzichtbare symptomen van MS’. Dit thema zal centraal staan in het evenement dat bestaat uit twee delen. In het eerste deel zullen dr. Barbara Willekens en prof. dr. Peter Feys samen met Ann Ryngaert, getuigend als persoon met MS, een korte uitleg geven over de verborgen symptomen. Tijdens het tweede deel zal een artistiek programma gepresenteerd worden door personen met MS die een dansvoorstelling geven, gekoppeld aan kunstwerken die eveneens door personen met MS gerealiseerd werden. Dit alles onder de noemer ‘ART voor & door MS’. Ook hier staat het thema centraal, maar evengoed de kracht van personen met MS om, ondanks die symptomen, er toch voluit voor te gaan en zelf de regie van hun leven in handen te nemen.

Programma

  • 13u00-14u00: Academische zitting met Dr. Willekens en Prof Peter Feys
  • 14u00-15u00: Voorstelling Art voor en door MS
  • 15u00-16u30: Receptie

wereldmsdag

­